Jaunumi Sacensību kalendārs Fotogalerijas Šautuves Informējoši dokumenti Šaušanas sportisti SASA Reitingi Latvijas Rekordi Partneri SASA atbalstītāji Arhīvs Kontakti



Jaunumi

Ar piecām 100nieku sērijām beigusies Purnavu muižas kausa izcīņa
12.06.18

 Sestdien kupli apmeklētajās Purnavu muižas kausa sacensībās sasniegts rekordliels 100-nieku skaits - šaušanā SK35 divās sērijās 100 rezultātus ieguva Mārtiņš Turkopulis un Vilnis Veitners, vienu 100nieku - Mareks Bašens. 

Kāa var nojaust, sacensību gars sita augstu vilni. Cīkstēšanās bija sīva. Komandu kopvērtējumā  Bebru Kungs Talsi-1 tikai par 2 punktiem pārspēja Mārkulīči-Zala arms1 komandu.

Paldies visiem sacensību dalībniekiem, kā arī viņu ģimenēm, kas pasākumu darīja vēl piepildītāku. Paldies pasākuma organizatoriem, kuri bija bērniem sarūpējuši atrakcijas, citiem -  tehnikas demonstrējumus un zaļlumballi. 


Lasīt vairāk
Uzsākta pieteikšanās starta laikiem Purnavu muižas kausā 2018
04.05.18

 9.jūnijā Mārkulīču šautuvē risināsies vērienīgas sacensības - Purnavu muižas kauss 2018 un Baltijas čempionāts šaušanā pa skrejošu mežacūku 35m (SK-35). 
Sacensību sākums plkst.07:00, atklāšanas parāde plkst.09:30.
UZMANĪBU! Sacensību dalībniekiem, kas to vēlas, ir iespēja disciplīnā SK-35 divu pamatsēriju ieskaiti izpildīt piektdienā 8.jūnijā, iepriekš – līdz 5. jūnijam – piesakot savu starta laiku pa tālr.29363936 (Vilnis). Starta laiku tabulu skatīt www.sasa.lv – Purnavu muižas kausa izcīņa 2018 – sadaļā “Rezultāti” vai šeit. Starta laiks vienam dalībniekam, kas izpilda 10 šāvienus, ir 5 minūtes.

Turpat  IR IESPĒJA pieteikties arī šaušanas secībai 9.jūnijā - medību šaušanā, trapā, GAME COMPAC.


Lasīt vairāk
Agnim Dombrovicam panākumi Heli Rass piemiņas kausa sacensībās Igaunijā
04.05.18

Vairāki  Latvijas ložu šaušanas sportisti 28.un 29.aprīlī piedalījās Heli Rass piemiņas kausa sacensībās Igaunijā. Agnis Dombrovics uzrādīja vērā ņemamus rezultātus šaušanā ar mazkalibra ieroci pa skrejošu mērķi 50m. Lūk, rezultāti:
50m (20+20 šāvieni MIX)

50m (30+30 šāvieni)

 Heli Rass piemiņas kauss ir tradicionāls Igaunijas šaušanas pasākums, kas ieguvis popularitāti šaušanas sportistu vidū. Par to liecina kaut vai tas, ka kausa izcīņa tiek rīkota 46. reizi.
Uz sacensībām igauņi aicina ložu šāvējus arī no kaimiņu valstīm - Latvijas, Lietuvas, Somijas. Šī kopā sanākšanas reize ir kā sacensību sezonas atklāšana olimpisko disciplīnu ložu šāvējiem.

Tradicionāli sacensībās tiek iekļauta arī šaušana ar mazkalibra ieroci pa skrejošu mežacūkas mērķi 50m - gan 20+20 šāvieni MIX, gan 30+30 šāvieni. Lai gan šīs disciplīnas vairs nav olimpiskās, tās daudziem šāvējiem ir pierastas un patīk. Agnis Dombrovics atzīst, ka igauņi bijuši patiesi iepriecināti par latviešu līdzdalību sacensībās. Agnis vērtē, ka sacensības notikušas labā gaisotnē - pasākums bijis labi organizēts, ELVA šaušanas bāze iekārtota lieliski. Igauņi izteikuši vēlmi biežāk redzēt Latvijas sportistus viņu populārākajās sacensībās gan šaušanā ar .223 kalibra ieročiem p "Eiropas zvēriem", gan pneimatisko ieroču un mazkalibra ieroču šaušanas sacensībās.


Lasīt vairāk
Lady HUNT laipni aicina 5.maijā uz šaušanas pasākumu
03.05.18

 Dāmas un kungi!

Atgādinām, ka Dāmu mednieču klubs “Lady HUNT” laipni aicina uz šaušanas pasākumu “Vanadziņš”.

Kad? - 2018.gada 05.maijā plkst. 10:00! Reģistrācija no 9:00!!!

Uzmanību! - Ir precizēts nolikums!

 NOLIKUMU skatīt šeit.

 


 


Lasīt vairāk
Atceltas sacensības Zvārdes Dižmednieks
18.04.18

 4.maijā paredzētās sacensības ZVĀRDES DIŽMEDNIEKS Zvārdes šautuvē atceltas šautuves remonta dēļ.


Lasīt vairāk
19