Jaunumi Sacensību kalendārs Fotogalerijas Šautuves Informējoši dokumenti Šaušanas sportisti SASA Reitingi Latvijas Rekordi Partneri SASA atbalstītāji Arhīvs Kontakti



Polar GP 2013 Somija, stenda šaušana - skeet, trap.


28.06.13

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Lahti norisinājās stenda šaušanas sacensības, kuras ir iekļautas Eiropas kausa kalendārā. Uz sacensībām bij ieradušies vairāk, kā simts dalībnieki katrā disciplīnā, pārsvarā somijas šāvēji, bet bij pārstāvēta arī Igaunija, Latvija un Šveice.

No Latvijas bij ieradušies 2 apaļā stenda šāvēji - Dainis Upelnieks no Iecavas un jaunietis Emīls Starodubcevs no Bauskas, kurš debitēja starptautiskā mērogā. Vējainie laika apstākļi liecināja, ka sacensības būs sarežģītas un neprognozējamas. Somijas šāvēji bij ieradušies visā krāšņumā ar daudziem Pasaulē pazīstamiem šāvējiem un šāvējām, tajā skaitā Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs M. Kamppainens, kurš sacensību izskaņā prata izcīnīt 3. vietu apaļajā stendā.

Emīls Starodubcevs

 

Savā sacensību debijā jaunais šāvējs demonstrēja atzīstamu sniegumu un Y17 grupā izcīnīja 7. vietu ar rezultātu 90 no 125. Sportistam sacensības noritēja ar pozitīvu tendenci, jo sacensību izskaņā viņš spēja uzrādīt savu labāko rezultātu sērijā - 21 no 25 sašauti mērķi.

Dainis Upelnieks

Šīs sezonas pirmās starptautiskās sacensības patīkami pārsteidza, jo šāvējs prata uzstādīt personisko rekordu 120 no 125 sašauti mērķi, kas kvalifikācijā deva augsto 3. vietu. Pusfinālā pieļautās 3 kļūdas liedza pacīnīties par goda pjedestālu un izskaņā izcīnīta 5. vieta, kas ir ļoti atzīstams sasniegums spēcīgajā konkurencē.

Kopējie rezultāti šeit.

Foto:


Atpakaļ